GENERAL LOQUAI O NJEGOVOM IZBACIVANJU SA DUŽNOSTI ZBOG KOREKTNOG IZVEŠTAJA O KOSOVU

U vreme kad su internacionalni posmatrači bili pozvani od nemačke odnosno EU da napuste Kosovo jer im preti da ih „Milošević“ uzme za taoce, nemački General Loquai je ostao svojevoljno na Kosovu i tako došao u priliku da bude jedan od prvih svedoka dogadjaja u Račku. Pošto je po uvidu došao do uverenja da se tamo ne radi o masakru već o žrtvama poginulih u borbi i to sve dokumentovao filmskim materijalom, demantovao je svojoj vladi nemačke TV vesti koje su govorile o masakru počnjenog od srba. Potom je tvrdio, kako to dokumentuje i ovaj video dokument, da nije postojao plan potkovice kojeg je ministar Šarping pretstavio javnosti kao plan srba za proterivanje albanaca za albaniju a koji je trebao da bude povod za bombardovanje Jugoslavije. Posle tog izveštaja, koji je sledio samo dva dana po dobijanju naj viših pohvala za dosadašni korektan rad i produženja radnog ugovora, rešio ga ministar Šarping dužnosti uz neljudsko omalovažavanje odnosno neistinitu kritiku.

Prilikom jednog mog direktnog razgovora sa Generalom Loquai-em rekao mi je General sledeće: Odlučio sam se za vojnu karijeru i njoj služio četrdeset godina sa ciljem da se ne zloupotrebi nemačka armija kao što je to bio slučaj u drugom svetskom ratu.

Za mene(urednika Glasa Dijaspore) se postavlja pitanje; zašto su sve naše stranke a i vlade prećutale ovog izuzetno korektnog čoveka koji je žrtvovao svoju daljnju karieru za istinu koja uz to i izričito služi Srbiji odnosno srpskom narodu!?

U medjuvremenu je general o tome i tim neistinama po pitanju Račka i plana Podkovica objavio dve knjige!

Dušan Nonković

Ovaj videofilm je napravila Panorama nemačke televizije.

http://daserste.ndr.de/panorama/media/scharping6.html

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: