DANAS JE VIDOVDAN NAJ VEĆI PRAZNIK SEĆANJA SRPSKOG NARODA – ČEGEVARA ZVANI „ČE“ REINKARNACIJA CARA LAZARA

DANAS JE VIDOVDAN NAJ VEĆI PRAZNIK SEĆANJA SRPSKOG NARODA

ČEGEVARA ZVANI „ČE“ REINKARNACIJA CARA LAZARA

Paralele su začudjujuće! Obadvoje su izgubili život u borbi za slobodu, pravdu i ljudko dostojanstvo protiv imperija svojega vremena i obadvoje su mogli sa lakoćom to izbeći. Razlika je u tome što su jednom odsekli glavu i poslali za carigrad a drugom obadve ruke kaku mu se nebi, za sva vremena, ustanovio identitet. (tada nisu znali da će moderna medicina moći jednog dana da to ustanovi i bez otisaka prstiju) Obadvoje su mogli prihvatiti imperije svojega vremena i živeti u luksuzu “carskog života”. Obadvojici je bilo važnije Ljudsko dostojanstvo i sloboda naroda od sobstvenog života. U tome ih nije mogao pokolebati nikakav komfor kojeg bi sigurno mogli uživati za celog svog života. Kao što se to zna, jadan je bio u svoje vreme Car a drugi je bio opet u svoje vreme Ministar naj važnijeg resora Kube. Dali je ČE bio reinkarnacija Cara Lazara odlučivat će dolazeće generacije ali da je izgubio život za iste ideale je sigurno ne pobitna činjenica.

Dali je to bilo bolno i besmisleno? Bolno jeste ali nije besmisleno! Bez takvih velikana nebi mogao svet da diše, ugušio bi se već odavno u budji svojeg licemerja! Zato im pripada večita slava koju im niko ne može niti će moći oduzeti a niti umanjiti!

ČEGEVARA ZVANI ČE MORALNI NASLEDNIK CARA LAZARA

Srbi su izgubili svoga “ČEGEVARU” Cara Lazara 1389!!!
Izgubio je svoju glavu za pravdu i slobodu budućih pokoljenja!!!
Pa ako je ČEGEVARA tu negde petsto godina kasnije žrtvovao svoj život za slobodu i pravdu i pri tome izgubio svij život, za razliku od Lazara umesto glave odrezaše mu posle streljanja obadve ruke, pitam Vas dali je to bilo uzaludno i ko njega omalovažava!? Izgubili su svoje zivote ali su zato pridobili moralnu bitku iz koje su genaracije crpele i crpe svoju moralnu snagu. Če je ikona našeg vremena pa pogledajte malo oko sebe kako nebi govorili glupost da srbi slave svoj naj veći poraz u svojoj istoriji. Car Lazar je bio i ostaće moralna snaga srpskog naroda a i sveta u opšte. Život je izgubio, bitku za moral je pridobio za večita vremena. Hvala mu i neka mu je laka crna zemlja. On nije izgubio svoju glavu za Srbiju već i za celokupni civilizovani, slobodarski i moralni svet pa i za ove tako zvane evropejce. Zvona notrdama su na čas umuknula kad se saznalo za pogibiju Cara Lazara. Molim malo respekta od onih koji se priklanjaju nekom tobožnjem carstvu kako bi sebi priuštili malo više luksuza, kako nebi izgubili to malo što nemaju, gubeći pri tome iz vida da je Car Lazar imao daleko više od njih da izgubi naime svoje Carstvo i sve udobnosti povezane za njega! I on je mogao da se podvine osmanskom carstvu, kao što to čine mnogi danas radi malo lažne nade u bolji život i da zadrži sve privilagije Carskog života.

Crkva malog mesta gde je Če poginuo odnosno streljan proglasila je Čegevaru za svetca!

Dušan Nonković

BELA VISTA, 29/06/2008, 13:29
Dušan Nonković@”Srbi su izgubili svoga “ČEGEVARU” Cara Lazara 1389!!!”-Nije li to neotesano poredjenje???Knez Lazar je bio u situaciji da na svome brani svoje,a Čegevara je poginuo u tudjini u pokusaju eksporta revolucije.

Bela visti, sigurno je da nije ne otesano! Da nema imperija nebi bilo ni izvoza revolucija. Možete Vi pisati kako hoćete ja ostajem pri svojeme. Dokazano je statistički da je Čegevara daleko najpopularnija osoba mladih u današnjem svetu. Nećete naći parčeta na ovom svetu gde se ne nosi njegov lik na majicama. Revolucija tamo ili ovamo činjanica je da je Če naj popularnija ikona u ovom današnjem svetu. Protiv revolucionara koji napušta ministarsku fotelju da bi se borio za dostojanstveniji život naroda protiv imperija nemam ništa protov. Meni smetaju oni koji su za revoluciju ili protiv nje samo zato da bi došli do položaja koji bi im omogućio luksuz ili u naj manju ruku komforan život. Jeste da je Car Lazar bio na svojemu ali je poginuo ne samo braneći Srbiju već celokupno evropsko hrišćanstvo. Možete lemantirati kolik hoćete ali to vam neće pomoći da promenete činjenicu, da su obadvoje bili veoma sličnog ako ne i istog karaktera zbog kojeg su obadvoje postali u pravom smislu reči svetci!

Dali ste se ikad zapitali; šta eksportuju ovi što su ga ubili!!!???

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: