IRCI ODBILI EVROPSKI UGOVOR – POSLE FRANCUZA POKAZAO JE I IRSKI NAROD DA NE ŽELI BITI TALAC KOJEKAKVIH LOBIISTA I DA MU JE VAŽNIJI SUVERENITET SVOJE ZEMLJE

Irci su glasali protiv interesa Evrope. Sa ovim plebiscitom je dokazao irski narod da mu je važniji suverenitet svoje zemlje od takozvane Evropske unije protežirane od ne prozirnih lobiista za koje se nezna za čije interese na kraju krajeva rade. Tu nisu pomogla niti medena obećavanja niti pretnja izključivanja iz evropske zajednice.

Kamo sreće da se naši političari ugledaju na Irce pa da ne srljaju glavom bez obzira u tu Evropu koja počiva u suštini na lobiistima i uz dlaku Amerike umesto na demokratiji i socijalnoj pravdi. A i Poljska se bunila što ima, u EU parlamentu, manje poslanika od Nemačke koja je u drugom svetskom ratu decimirala poljski narod pa je sad u EU parlamentu slabije zastupljena. Što god je manji broj poslanika stim je i dotična zemlja slabije zastupljena a pored toga po prirodi ima i manje lobiista u EU parlamentu a stim i manje koristi od te zajednice. Irski narod je pokazao da ne želi da svoju sudbinu poveri drugima pa ni EU a pogotovo ne takvima poput Solane i kompanije njemu sličnih. Mnogi su i ranije pokušavali staviti ceo evropski narod pod svoju čizmu ali kako je to istorija potvrdila nije im to pošlo za rukom pa i ovaj takoreci prefinjeni način-šećerom i kandzijom odnosno bombama nemože biti od uspeha. Podjarmivanje manjih naroda neće uroditi plidom i pored sve rafinese i korompiranosti nekih političara. Znam da će me neki smatrati ukletim antievropejcem što ja nisam, to odbaćujem energično od sebe. Ako neko nije za ovakvu EU zasnovanu na sili, nepravdi i protiv volje svog naroda ne znači da sam antievropejac, naprotiv, ja sam za Evropu zasnovanu na socijalnoj pravdi i volji naroda. Tadić govori o nekom prosperitetom samo sa Evropom i pored toga što Srbija ima sve mogućnosti da na osnovu svojeg bogatstva u resursima ostvari svom narodu prosperitet ali to samo pod uslovom svog suvereniteta. Preti se sa nekimblokadama koje više nisu izvodljive ali svako mora znati da će žnjati onako kako je posejao. Dokle god se narod ravna po instinktu straha umesto svesno da se okrene jedinstvu i suverenitetu, biće uvek političara koji će taj strah koristiti za održavanje svoih ličnih interesa. Za Srbiju je pravi put ka svom prospiritetu da povuče pouku iz Irskog plebiscita i krene istim putem. U suprotnom će naš narod biti jeftina radna snaga koja će služiti kao i resursi u prirodnom bogatstvu za igru moćnika na svetskim tržištima što vodi do sve jeftinije radne snage i odliva inteligencije iz manjih zemalja što će selektivno voditi i dalje u dijasporu i pečalbu.

Dušan Nonković

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: