Вести са Великог књижевног конкурса Едиције ЗАВЕТИНЕ

Вести са Великог
књижевног конкурса
Едиције ЗАВЕТИНЕ
Рукописи полако пристижу: рукописи збирки песама, кратких прича, романа, есеја, полемика, превода… Из Србије, Канаде, Хрватске, Немачке, Русије, Црне Горе, Босне и Херцеговине… Ни месец дана након што је конкурс расписан, пристигло је преко четрдесетак рукописа. Поједине одломке или избор из тих пристиглих рукописа, публиковали смо на нашим блоговима http://www.zavetineplusultra.com/ , http://www.trecasrbija.blogspot.com/ , http://www.arhivuosnivanju.blogspot.com/… Биће штампани у првом пролећном броју нашег часописа „Посебна породична заветина“ 9-10/2008, који ускоро излази, такође, прилози из пристиглих рукописа са најнеопходнијим обавештењима о њиховим ауторима. Да бисте обезбедили дигиталну верзију овог броја часописа (ако већ нисте!) треба да се јавите секретару нашег тима ЗАВЕТИНА, како бисмо Вас на време ставили на мејлинг листу. (Треба да се јавите на ову и-мејл адресу lakomica@verat.net , да пошаљете своју тачну интернет адресу, као и кућну.)
Јавило нам се на стотине аутора, међу којима није мали број оних који нису схватили прави смисао и Великог књижевног конкурса Едиције ЗАВЕТИНЕ, као и других наших конкурса. Едиција ЗАВЕТИНЕ је расписала Велики конкурс како би публиковала, објавила нове рукописе, познатих и непознатих аутора. Понављамо – немојте нам слати већ објављиване и публиковане књиге, то нисмо тражили. Ми наравно знамо да би било добро поново штампати или публиковати неке већ објављиване, али заборављене књиге. Али ми нисмо у могућности да то сада чинимо. Дакле, књижевни конкурс Ед. ЗАВЕТИНЕ је расписан да би се откриле нове ствари, нови рукописи, а нарочито – понављамо – препеви и преводи светских песника на српски (или хрватски) и српских песника на светске језике. Јер препеви и преводи су чудесни мостови између најудаљенијих култура и народа, између различитих цивилизација и раса…
Захваљујемо свим електронским медијима, како у Србији, тако и по осталим земљама у окружењу, па и у Европи, које су схватиле смисао и значај овогодишњег Великог књижевног конкурса Едиције ЗАВЕТИНЕ.
Потенцијалним учесницима овог књижевног конкурса поручујемо: Пожурите полако! До децембра има довољно времена да поново и поново средите ваше рукописе. Не заборавите прописани обим рукописа.
И поново прегледајте Колекције за које мислите да конкуришете на нашем Веб сајту http://www.zavetine.rs/. Придржавајте се правила овог конкурса који је – подвлачимо – некомерцијалан!
Ако сте одлучили да ваше рукописе пошаљете током јуна и јула ове године, учините то на интернет адресу lakomica@verat.net (због проблема које тренутно имамо са нашом интернет адресом zavetine@verat.net , тј. са

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: