AKTUELNO – PRIHVAĆENA PETICIJA

ODBAČENA PETICIJA PONOVO PRIHVAĆENA – DEUTSCHER BUNDESTAG – NEMAČKI PARLAMENT USVOJIO DA OBRADI VEĆ RANIJE ODBAČENU PETICIJU O KOSOVU ZAHVALJUJUĆI MNOGOBROJNE PODRŠKE ČITAOCA GLASA DIJASPORE! Molim čitaoce da ponovo upute pisma Bundestagu sa podrškom peticije. Pri tome trba naznačiti broj, Pet3-16-05-o8-o35327 Moramo sve učiniti kako bi se nemački parlamentarci pozabavili problematikom koja proizilazi iz jednostrane secesije i priznavanje jedrostrane secesije kao legitimno sredstvo politike. Ovom prilikom predlažem da se udružimo svi zainteresovani za zaštitu medjunarodnog prava i rezoluciju 1244 Zainteresovani neka se jave na moju emil adresu. Pismo Bundestaga se može u nastavku pročitati.

EVO ŽALBE NA OSNOVU KOJE JE PRIHVAĆENA PETICIJA PROTIV SECESIJE KOSOVA:

Widerspruch zur Ablehnung der Petition – Deutscher Bundestag – Žalba zbog odbijanje peticije protiv secesije Kosova

Deutscher Bundestag

Petitionsausschuss

Platz der Republik 1

11011 Berlin

Lübeck, 13.04.2008

Widerspruch zur Ablehnung der Petition

Begründung

Da Sie in Ihrer Begründung zur Ablehnung meiner Petition weder einen Paragrafen noch den Absatz der Satzung benannt haben, nach dem die Abweisung beschlossen wurde, betrachte ich Ihre Ablehnung als unbegründet.

Es wurden schwerwiegende Fehler der Deutschen Regierung und der ihr unterstellten Behörde begangen: beginnend mit der Waffenlieferung nach der Wiedervereinigung aus Beständen DDR, damals die sechst größte Armee der Welt, in Spannungs- und im Krieg befindliche Gebiete (Jugoslawien war damals zweifelfrei ein solches Gebiet), obwohl dies das Grundgesetz der BRD verbietet, bis hin zu der Beugung des internationalen Rechts mit der Anerkennung Kosovos gegen die Resolution 1244, obwohl die Führer des Kosovos Mitglieder einer terroristischen Organisation waren und die von Karla Del Ponte, wie sie in ihrem Buch schreibt, wegen Handel mit Organen von Gefangenen schwer belastet sind.

Ich appelliere noch einmal, meine Petitionsbeschwerde mit diesem Zusatz einer weiteren Bearbeitung zu zuleiten. Es soll niemand sagen können, er hätte nichts gewusst!

Dusan Nonkovic

3 Antworten

 1. Dragi g-dine Nonkovicu,

  Gde mogu da potpisem ovu peticiju? …ili, na koji nacin se pruza podrska toj akciji?

  Srdacan pozdrav,

 2. Dobro pitanje!
  Ovu peticiju može se podržati na taj način što se pismeno obrati na adresu D:Bundestaga(vidi gore u dokumentu adresu) i napiše da se podržava odnosno pridružuje peticiji; Pet. 3-16-05-08-035327
  Možda je korisno navesti razlog;sa ciljem jačanja medjunarodnog prava-rezolucije 1244 koja štiti suverenitet Srbije u medjunarono priznatim granicama. Možda i to da je neprihvatljivo za civilizovani svet da se lakomisleno ponaša prema medjunarodnom pravu.
  Mislim da je mnoštvo individualnih pisama efikasnije od jedne peticione liste za koju se obično misli da je manipulisana.
  Ako nemački parlament zaspemo sa mnoštvom takvih pisama neće ostati ne zapaženo i parlamentarci će morati o tome da otvore javnu diskusiju. Opozicija će sigurno imati poseban interes da to dodje u javnost odnosno dnevni red.
  Mislim da svako može odvojiti tih pedeset centima i poslati jedno takvo pismo Nemačkom Bundestagu.
  Ja ću se još intenzivnije pobrinuti da opozicione stranke skrenu pažnju na tu peticiju-prvi termin u tom pravcu je već dogovoren. Pokažimo našim političarima u zemlji kako se bori za pravdu za koju verujem da na kraju krajeva pobedjuje.
  Zato molim svakog pojedinca da se pridruži ovoj akciji kao i da produži dalje, odnosno da dodatan kadar mobiliše u tom demokratskom pravcu. Demokratija je samo onda efikasna ako se od naroda uzme za ozbiljno.

 3. Mi moramo dari argumente u ruke nemačke vlade koji će joj omogućiti da se suprotstavi pritisku Amerike i da se oseća primoranom da povuče svoje priznavanje secesije Kosova.

  Dovoljno je da se samo napiše da se protestuje zbog kršenja medjunarodnih prava ili jednostavno; navesti broj peticije i napisati, protestujem protiv secesije Kosova.
  Važno je da učestvujemo u ovoj akciji u velikom broju!!!
  Treba imati na umu;zato što su svi ćutali došao je Hitler na vlast. Posledice su svima poznate!!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: