Zastava „ne zavisnog“ Kosova i dalje leprša pored zastava EU u Briselu

Protesti Grčke kao i protesti vlade Srbije protiv podizanje zastave seceonističke kvazi države na evropski nivo ostali su bez rezultata! To je razlog više da buduću vladu Srbije formiraju Radikali, DSS i SPS. Ta provokacija zaslužuje jasan odgovor po pitanju sastava buduće vlade. Ovo je jasan dokaz da D. Stranku Evropa ne respektuje niti toliko da im učini tako malu uslugu kao što je skidanje zastave jedne kvazi države. Naprotiv, to se opravdava Ahtisarijevim planom koji je predvideo nezavisnu državu Kosovo. Za EU je medjunarodno pravo i resolucija 1244 od drugorazrednog značaja. Evropa je stim aktom, podizanja zastave kvazi države Kosovo zacrtala putanju kojom će ići i jasno progovorila stavivši stime celom svetu do znanja da se Gospodin tadić može boriti ali da neće ništa dobiti, kako on to kaže i Evropu i Kosovo. U suštini po secesiju Kosova ne menja ništa što se tiče Evrope. Može Tadić govoriti koliko hoće i Srbija i Kosovo . Evropa nije nikada dala ono što ne mora dati. Na to je ne može prisiliti, kako vidimo, ni medjunarodno pravo a još manje moljakanje. Tu pomažu samo zaokret za stoosamdeset stepeni. Tadićeva retorika nije prikladna za očuvanje Kosova. Narodu je ostala jedina alternativa da pokuša sa dosadašnjom opozicijom u vladi da rešava te goruće probleme. Uz to upozoravam da je Tadić u dosadašnjoj vladi raspolagao sa apsolutnom većinom svojih ministara koji su bili u stanju mimo Koštunice da donose odluke i udaraju svoje „pečate“. Ta apsolutna većina ministara u kabinetu mora snositi deo svoje odgovornosti za dosadašnji ne uspeh vlade-oni su vladali, ko drugi! Oni su ti koji su doveli zemlju u taj desastar, ko drugi! Sada je vreme da se vidi šta zna i koliko je sposobna dosadašnja opozicija ako sa demokratijom mislimo ozbiljno!!!

Dušan Nonković

3 Antworten

 1. Da me ne shvatite pogresno, u vidu bilo kakvog licnog obracanja Vama, po stranackoj ili drugoj politickoj osnovi, ali, sta bi to ucinili radikali, dss ili sps po pitanju uklanjanja ove zastave u EU parlamentu? A konkretno i po pitanju vracanja Kosova u sastav Republike Srbije?

  Pozdrav

 2. Mislim da to nalažu principi demokratije, kad jena vlada podbaci da se pokuša sa drugom!
  Možda bi se otvorili novi horizonti.
  Možda bi i po neki uljez bio otkriven i ako mislim da takvih ima manje ili više u svim strankama. Možda bi se po neki skretničar na zivotnim tokovima države mogao promeniti.
  U prirodi je stvari da kad se dodje u ćorsokak da se okrene i traži novi put.
  Jedno sam prilično siguran, da će Evropa, ako dodje dosadašnja opozicija na vlast, promeniti ovu bezobzirnu taktiku kako nebi terala Srbiju u naručje Rusije.
  Evo jednog i konkretnog primera, u nemačkoj strahuje veliki broj radnika da ako dodje CDU na vlast da će izgubiti na socijalnim vrednostima i ako je praksa pokazala da se obično dešava tome suprotno.
  Primer iz istorije po pitanju Istočne Nemačke pokazuje da se zapad nije odricao Istočne Nemačke i ako su vladali njom komunisti pa se neće odreći Srbije što su u vladi radikali. Sve su učinili kako bi je oteli iz naručja Sovjetskog Saveza. Isti taj efekt će se postići ako dodje na vlast dosadašnja opozicija. U najmanju ruku ima za to takvu priliku što ovakva konstalacija sa Tadićem očigledno nema.
  Mislim, po pitanju zastave da nebi čak ni došlo do toga da je postavljaju ne zato što bi se bojali radikaka već zato šro bi to udaljavalo Srbiju od EU i direktno teralo u naručje baćuški.
  Što se mene tiče mogu reći da nisam sretan niti sa jednom strankom u Srbiji jer su jednostavno zapostavili dijasporu.
  Jeste da smo mi po svetu ne organizovani, razjedinjeni ali i zato su krive dosadašnje vlade. Moj je utisak da je to bila i namera jer se sve ostavilo bez i trunka pomoći na milost i nemilost pa prešlo na takve koji im idu uz dlaku.-pozdrav, Dušan.

 3. Kako osvestiti Srbe?
  Probuditi ih iz uspavanog sna?
  Ujediniti? Jer samo sloga Srbina spašava.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: