Po pitanju uslovljavanja Palme zbog namere poništavanja kvazi EU ugovora

Pa ovaj kvazi ugovor sa EU nema ama baš nikakve vrednosti niti uticaja jer se uslovio sa Haškim tribunalom odnosno nepremostivim uslovima koje diktira Hag a koji su i sada na snazi pa tako nemenja u suštini ništa stim što su podpisali iste uslove. To je običan akcionizam radi akcionizma koji ništa nije promenuo niti će menjati. To mora buti jasno i onima malo trdjeg sluha KO SE NAMEĆE GUBI NA CENI! TO VAŽI I ZA ODNOSE SA EVROPOM To zlatno pravilo je potvrdila danas i Češka donetom odlukom da uspostavi diplomatske odnose sa Kosovom. Eto rezultata Tadićeve borbe za Kosovo! Jeftino je to njegovo nudjenje Srbije Evropi podpisivanjem ugovora bez vrednosti po Srbiju i obaveza po EU. O kakvoj perspektivi po Srbiju može se govoriti gde jedan ugovor stupa na snagu tek pošto se ispune obaveze prema Haškom tribunalu koje Srbija nije niti će biti u stanju ikad da ih ispuni. Eto kakav je plod svojeg nudjenja ubrao naš predsednik. Bugarsku napušta zbog omalovažavanja jer su odgovorni mimo dogovora dozvolili kvazi ministru spoljnih poslova Kosova da govori. Da bi omalovažavanje naseg predsednika bilo još kompletnije i veće, priznaje, tu kvazi državu, Kosovo i Češka.

Ko se trpa, glavom bez obzira, u tu EU ne može ni očekivati bolje rezultate. Nuditi Srbiju ko mladu koju niko neće više je nego ponizavajuće. I tu vlada valda neki zakon ponude i potražnje. Što god je ponuda veća stim je cena manja! Onaj ko srlja u Evropu glavom bez obzira taj udaljuje Kosovo od Srbije a Srbiju od suvereniteta bez kojeg nema niti može biti prosperiteta za njen narod. Pa ovi kvazi Tadićevi prijatelji nisu mogli da se strpe, iz obzira prema svom prijatelju Tadiću, barem koji dan dok se vlada formira. Ovo bi trebalo i Tadić da shvati da je njegova koncepcija za očuvanje Srbije i Kosova pogrešna pa lepo da svoj mandat da nazad narodu. Predsednik koji ima pola svoga naroda protiv sebe treba da si postavi pitanje dali se stvarno nalazi na pravom mestu za jedinstvo naroda!

Palma bi trebao sebi da postavi pitanje dali treba da podrži neki kvazi, kao ugovor, neki tobožnji ugovor koji nema šanse da stupi na snagu jer se zahteva hapšenje Mladića i Karadzića za koje se nezna niti dali su živi a kamoli gde su. Taj ugovor navoditi kao razlog je veoma naivan i lako proziran argument čemu je svrha izdvajanje za sebe što većeg političkog kolača.

Dušan Nonković

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: