Povodom izjave, pretnje, američkog ambasadora u Beogradu

Za mene se postavlja pitanje; zašto vlada Srbije nije u okviru predostrožnih mera već odavno pa makar verbalno, ukazala američkom „društvu“ u ambasadi da će biti proterani zbog zloupotrebe ambasade i mešanja u unutrašnje poslove kao i za narušavanja suvereniteta nad svojom teritorijom-Suverene Države Srbije!?
Ovome nadmenom ambasadoru bi se trebalo zabraniti ulaz u Srbiju! Povoda se ima više nego dovoljno. Šta se čeka? Narod je ovlastio našu vladu da vlada a ne da prevrće vruć krompir u ustima.

Dušan Nonković

5 Antworten

 1. „Ovome nadmenom ambasadoru bi se trebalo zabraniti ulaz u Srbiju!“ – E, svasta… Vi stvarno imate problema da shvatite realan znacaj ove zemlje u medjunarodnim odnosima… Vladu niko nije ovlastio da kida odnose sa svetom… Idite Vi gospodine pa se svadjajte sa nemackim kancelarom… tu je vase polje delovanja…a mi cemo vec nekako ovo da resimo.. A o ovome ovde – dodjite Vi pa mu sve skresite… – kad se vratite …

 2. Da je Vama,što ne želim.,neko od bližih poginuo u bombardovanju od Vaše voljene Amerike ili postao invalid ili da Vam je Zoran Sin ili brat, drugačija bi vi ta pisma pisali. Egoisti polazu uvek samo od sebe i svojih potreba. Možda je Vama potrebna ta američka ambasada, većini našeg naroda to nije.
  To vam je naj omrženija država sveta ali ako je vama mila nemam ništa protiv ako se sa njima prebacite za Ameriku. Da ja imam šta tamo u Beogradu reći nebi se oni tu u Srbiji niti 24 sata zadržali. Oni nisu na Kosovu što vole albance već zato što hoće svoju vojnu bazu kao i u Češkoj i Poljskoj kako bi se jednog dana dograbili ruskog gasa i nafte. Sa priznavanjem Kosova pokušavaju da podstaknu secesioniste u celoj Evropi pa na kraju kad je sve porušeno da daje kredite kako bi se sanirala. Gdegod su u blizini amerikanci tu su i konflikti. Oni će se naučiti pameti tek kad im ceo svet okrene ledja ili nedaj bože neko im uvali atomsku bombu. Možda će Amerika sa dolaskom nove vlade nešto naučiti ali čisto sumljam. Šansu bi imali.

 3. Da vi imate nesto u Beogradu, mogli bi o tome i da odlucujete. Dok ne budete imali nemojte nas, molim Vas, „sa njima prebacivati u Ameriku“. Niti oni idu, niti mi, otisli ste samo Vi. Jos jednom da podvucem: Mi smo u Srbiji a vi u Nemackoj. Mislim da imamo kudikamo bolji uvid sta je bolje za drzavu u kojoj zivimo nego Vi. Cenim svacije misljenje, pa i Vase, osim kad ga tako agresivno i jednoumno namecete. Verujte mnogo je vaznije uklopiti Srbiju u evropski i svetski sistem nego tvrdoglavo i bezuspesno isterivati pravdu, van svih sistema.

 4. „.. da im ceo svet okrene ledja…“… „da im uvali atomsku bombu“… dozvolicete gospodine, vi baratate agresivno radikalnim utopijama… Nama treba da se konacno dodirnemo sa realnoscu od koje se sklanjamo od pocetka krize..

 5. Gospodine to od mene nije nikakva agresivnost već čista realnost to što se tiče amerikanaca. Zar nisu svoje indijance domorodce potamanili i u rezervoare zbili!
  Eto ja sam skoro tu negde 40 godina u tom evropskom sistemu pa valda i ja imam bolji pregled ovde o njemu od vas tamo i ja vam kažem da ne valja, pogotovoto kršenje medjunarodnih prava. To sam vam već rekao, ako ste pažljivo pročitali Glas Dijaspore, da Srbija nema perspektive u evropi jer je ni evropa sama nema-te perspektive. Izgleda da bi vi hteli da vam drugi rešava Vaše probleme. Srbiji to nije potrebno jer je na resursima dovoljno bogata. Srbiji treba samo da je Amerika pusti na miru.
  To što se pozivate na vašu kompetentnost, jer živite u Beogradu , to se vidi , ako laže koza ne lažu rogovi pa Vi niste bili u stanju ni ono malo da sačuvate što Vam je bravar ostavio a kamoli da izgradite nešto bolje. To što vi tamo „brljate“ moraćemo mi iz rasejanja jednog dana poput Solunskih dobrovoljaca da krvlju plaćamo. Moj stric je bio Solunski dobrovoljac-izgubio je tada zdravlje, pola pluća i jedan bubreg. U oluji, bombardovanjem od strane vaših zagovornika uništen je život mog nećaka u devetnajstoj godini života. Nikome nije bio ni kriv ni dužan-služio je svoju vojnu obavezu i to u muzičkom odeljenju. I ja sam spreman sutra da ako uztrebam tamo više nego ovde da odem za Beograd. Na kraju zapamtite, Evropa nas ne treba i nikad neće trebati, u evropu se ne ulazi na kolenima poput prosjaka. Evropa nije zasnovana na demokratskoj bazi već na administrativnoj u kojoj komesari vode glavnu reč. Takva ne demokratska Evropa koja nije dobila svoju legitimaciju od svojeg naroda, putem plebiscita nemože niti jednom pravom demokrati biti cilj a Srbiji pogotovo ne.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: