Vlada Republike Srbije donosi ODLUKU

—– Original Message —–

Sent: Thursday, February 14, 2008 7:31 PM
Subject: Vreme je budjenje

Na osnovu člana 97. tačka 1. Ustava Republike Srbije, člana 123. tačka 3. Ustava Republike Srbije, člana 182. stav 2. Ustava Republike Srbije i člana 43. stav 1. Zakona o Vladi (Službeni glasnik RS, br. 55/05 i 71/05-ispravka i 101/07),

Vlada Republike Srbije donosi

O D L U K U

O PONIŠTAVANJU PROTIVPRAVNIH AKATA PRIVREMENIH ORGANA SAMOUPRAVE NA KOSOVU I METOHIJI O PROGLAŠENJU JEDNOSTRANE NEZAVISNOSTI

1. Poništavaju se akti i radnje privremenih organa samouprave na Kosovu i Metohiji kojima se proglašava jednostrana nezavisnost, jer narušavaju suverenitet i teritorijalnu celokupnost Republike Srbije zajemčenu Ustavom Republike Srbije, Poveljom Ujedinjenih nacija, Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 od 1999. godine i drugim rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i važećim međunarodnim pravom. Ovi akti i radnje predstavljaju nasilno i jednostrano otcepljenje dela teritorije Republike Srbije, i zato su nevažeći i ništavni. Ovi akti i radnje ne proizvode nikakvo pravno dejstvo u Republici Srbiji, kao ni i u međunarodnom pravnom poretku. Jednostrano otcepljenje dela teritorije suverene države predstavlja pravno nasilje nad Republikom Srbijom i nasilje nad važećim međunarodnim pravom.

2. Vlada Republike Srbije i ovom odlukom potvrđuje da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija neotuđivi deo jedinstvenog i nedeljivog ustavnog i državnopravnog poretka Republike Srbije na osnovu Ustava Republike Srbije i Povelje Ujedinjenih nacija.

3. Vlada Republike Srbije i ovom odlukom potvrđuje da su Srbi i svi građani Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija koji priznaju državu Srbiju u potpunosti punopravni i ravnopravni građani Republike Srbije, i da imaju puno pravo da ne priznaju nelegalne akte o proglašavanju jednostrane nezavisnosti.

4. Vlada Republike Srbije potvrđuje spremnost da na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija sprovodi Ustav i zakone, kao i celokupan pravni poredak Republike Srbije.

5. Vlada Republike Srbije zahteva da i sve druge, Ustavom određene državne institucije i organi Republike Srbije, preduzmu sve ustavne i zakonske akte i mere kojima se obezbeđuje i osigurava Ustavom Republike Srbije zajemčena jedinstvenost i nedeljivost teritorije Republike Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkim sporazumom između Međunarodnih bezbednosnih snaga („KFOR“) i vlada Savezne Republike Jugoslavije i Republike Srbije.

6. Pozivajući se na Rezoluciju Narodne skupštine Republike Srbije o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Republike Srbije, posebno na tačku 5. Rezolucije u kojoj Narodna skupština traži od Vlade Republike Srbije da sa Evropskom unijom utvrdi da misija Evropske unije ne može doći na teritoriju Republike Srbije, na Kosovo i Metohiju, bez adekvatne odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Vlada Republike Srbije proglašava ništavnim sve odluke organa Evropske Unije o slanju misije na Kosovo i Metohiju. Kao protivpravne, ove odluke za Republiku Srbiju nemaju nikakvo pravno dejstvo i ne proizvode bilo kakve obaveze Republike Srbije prema Evropskoj uniji, niti prema bilo kome ko bi ih sprovodio.

7. Vlada Republike Srbije zahteva hitno sazivanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj bi saglasno Povelji Ujedinjenih nacija i Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

1244 odmah bio poništen protivpravni akt o proglašavanju jednostrane nezavisnosti Pokrajine. Vlada Republike Srbije zahteva da Specijalni predstavnik Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija preduzme sve mere koje mu stoje na raspolaganju prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i prema drugim aktima tog organa Ujedinjenih nacija, da spreči kršenje Povelje Ujedinjenih nacija i Rezolucije

1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, i da odmah poništi sve akte i radnje kojima se protivpravno proglašava jednostrana nezavisnosti Pokrajine, kao i da predupredi svako dalje kršenje te rezolucije, drugih akata Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Povelje Ujedinjenih nacija i važećih normi i pravila međunarodnog prava.

8. Vlada Republike Srbije zahteva od svih država članica Ujedinjenih nacija da poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, saglasno međunarodnom pravu, Povelji Ujedinjenih nacija i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije.“

Eine Antwort

  1. Sram vas bilo gospodo politicari, nemam reci kojima bih mogla da izrazim svoje ogorcenje prema vama, i moju zalost prema jadnom narodu koga vodite i kojim nemilosrdno manipulisete samo radi vasih fotelja. Da se ne lazemo svakom je Srbinu zao
    kosova ali vi ste odavno znali da od svega ovog nema nista ili ste se samo tesili. Isti ste kao i prethodan rezim, sve ste vi politicari krivi, da li ste se ikad pitali da li je nas Srbe u dijaspori sramota ko smo i odakle smo i zbog cega? Niste, i necete nikada jer vlast u Srbiji postoji da bi se pokrivala i podupirala domaca ocvetala mafija i nista vise, ni jedan drzavni plan ma nista samo licni interesi su vam prioritet. Kada ste nasli da sazivate protest kad je Kosovo vec otudjeno, imali ste devet godina, sta ste ovako dugo cekali? Prestanite da lazete i obmanjujete ovaj zaludeli i oglupeli narod, pustite ljude da sede kuci uz svoje porodice i da zale na miru gubitak koji ste mu naneli a jok da ga pozivate da rusi i demolira da biste vi izgledali kao neko ko se bori za nesto. Stidim vas se, mislila sam da ovo nikad necu osetiti toliko sam volela svoju zemlju ali kad sam sa druge strane ekrana i situacije malo virnula videla sam koliko ste jadni i bedni i koliko ste ustvari naucili od prethodne vlasti! Eto dali ste Amerikancima odlican izgovor za ono sto ste dozvo tako ceo zivot cete morati da zivite sa tim sto ste dozvolili da se desi, sad i sami vide da su u pravu sto su dozvolili Albancima da se odvoje od ludaka poput nas. Znam da je ovo moje pismo jedno u milion i da vas je briga za njega, jer ste vi jedni Domoroci i neandertal;ci koji su navikli na ovakvo ponasanje i recnik, ali Bog vas sa neba gleda vasa ce pokolenja ispastati i citave generacije, neki od vas ce zavrsiti u blatu i ceo zivot cete ziveti sa nemirnom savesti i burom u glavama, zelim vam sto mucniji i trnovitiji put do pakla znajte da cete zavrsavati bolno i polako i da ce mnogi uzivati u tome, a znate zasto? Prosto, imate nekoliko hiljada a mozda i miliona dusa na vratu.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: