SRPSKA MREŽA – vreme je za budjenje

СВИМ ЧЛАНИЦАМА СРПСКЕ МРЕЖЕ

Поштовани пријатељи,

Време је за буђење српског невладиног сектора и свенародне протесте против мисије Европске Уније за признавање независности Косова и Метохије. То што ће Шиптари већ у недељу прогласити независност уз подршку великих и малих сила обавезује нас да се пробудимо и у ових неколико дана учинимо што је до нас да у свет оде порука да се Срби не мире са отимачином хришћанског срца Европе и своје духовне колевке. То се посебно односи на земље у региону које не би смеле да доводе у питање суверенитет наше државе, да не би и њихов територијални интегритет аутоматски био доведен у питање. Зато вас молим да се одазовете овом позиву на свенародни устанак на неки од следећих начина:

1. да пошаљете своја саопштења поводом новонастале ситуације како би се на свим медијима и сајтовима појавило што више наших огранака и братских организација (саопштење шаљете и нама за даљу дистрибуцију и локалним медијима у вашем крају)

2. да уколико се слажете пошаљете посебно саопштење подршке суботњем протесту испред амбасаде Словеније у Београду (на нашем сајту имате цео програм)

3. да, ако сте у могућности, направите организован долазак аутобусима из вашег места у Београд у суботу. Услов за све организације је да нема никаквих униформи, слика и страначких обележја већ само српске заставе.

4. овим поводом данас или сутра биће готов и предлог Декларације Младе Србије која треба да буде обнародована у суботу и коју ћемо вам послати на увид и потписивање ако сматрате да је треба подржати.

Браћо и сестре,

Што је до нас морамо учинити. Већ идуће недеље, чим се буде знала укупна ситуација, заказаћемо ванредно саветовање Двери и Српске мреже до краја фебруара ради договора о даљим заједничким активностима. За све остале информације обратите се нашој канцеларији у Београду и координатору Српске мреже.

У Београду,

13. фебруара 2008.

У име Српског сабора Двери,

Бошко Обрадовић

Fachübersetzungen Radmila Ninic
Ferdinandstr. 28A
D – 33649 Bielefeld
Tel.: +49 521 452884
Fax.: +49 521 452885
Mobil: +49 171 2332498
mailto: uebersetzungen@ninic.de

Eine Antwort

  1. Nema adrese na koju bi se mogli zainteresovani javiti!!!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: