Premijer Turske Erdogan je prilikom posete Nemačke povodom smrti turskih gradjana tražio od Berlina osnivanje univerziteta na turskom jeziku – Nemačka javnost negoduje !

Prilikom posete Nemačkoj povodom žrtava nastradalih u plamenu svoje stanbene zgrade iskoristio je turski premier da okaraktiše politiku integracije migranata kao asimilaciju koja predstavlja zločin protiv čovečnosti.

Pored toga zahteva Turski premijer da se osnuje u Berlinu univerzitet na turskom jeziku što je izazvalo negodovanje kako kod naroda tako i kod političara pa i same Kancelarke Merkel. Može se lako zamisliti do kakvih je to sve komentara vodilo. I pored toga je Erdogan imao jak argument navodeći da Nemačka smatra sasvim prirodno da širi po svetu svoje univerzitete i institute poput Gote Instituta što je slučaj i u odnosu sa Turskom pa bi bilo sasvim normalno da i Turska dobije isto pravo u Nemačkoj.

To sve podseća na Kosovo; prvo albanski profesori pa potom osnivanje univerziteta na albanskom jeziku i na kraju SECESIJA. Vrata Nemačke su odškrinjena, Erdogan je stavio nogu odnosno cipelu izmedju vrata i praga. Srbiji je potrebno kako jedan poput Putina tako i jedan poput Erdugana. E da je naš Tadić , barem upola od toga, prilikom posete u Nemačkoj sebe založio za svoj srpski narod kako nebi jednog dana i srpske familije završavale u plamenu a bilo bi nam sve lakše podnositi a i njega sa ponosom kao svog patrona uzdizati. Kako ono neko reče, kapitalizam plete sam sebi svoje uže na kojem će na kraju visiti.

Dušan Nonković

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: