Razmena mišljenja

Borisav , 02/02/2008, 13:43

Dušan Nonkovic, 28/01/2008, 11:21 „…. Srbija ima sve mogućnosti i izvan Evrope!!! Pred Srbijom stoji i bez Evrope zlatna budućnost!!“ Usporite g. Nonkovicu, ovo nije prostor za jevtino reklamiranje. Sto se tice Kine i Indije, to jesu velike i postaju mocne zemlje, ali Srbija gotovo da nema sa njima sta da radi, a nazalost, ni one, nesto narocito, sa Srbijom. Budite ljubazni, skinite sa ociju mrenu mladalacke nostalgije i njoj adekvatni mladalacki elan i pratecu naivnost, pa probajte da nam objasnite sta to moze Srbija da proda Rusiji, Indiji i Kini? Pet kamiona trecerazredne konfekcije ili tri kontejnera butera? Mesa ionako ponestaje, pa nema ni za izvoz. Ili Vi mislite da ce oni da kupuju (i placaju) Vase mastarije o bogatoj Srbiji, kako su Vas pogresno naucili u osnovnoj skoli, a Vi, svojski radeci u Nemackoj, propustili da se tacnije informisete? Ja Vam ovo, naravno, ne zameram, medjutim, ono sto je neoprostivo je cinjenica, da ste Vi propustili da zapazite da se, u medjuvremenu od Vaseg emigriranja, pojavio i jedan daleko vestiji od Vas, zagovornik jevtinog srbovanja i totalnog autizma, koji je uspeo da vrati Srbiju u vreme pre onoga, za koje Vas vezuje Vasa nostalgija. A Vi nastavljate njegovim putem, pitam se samo da li u neznanju ili mozda i svesno?

Borisave, to ne govorim ja to govore fakti. Italijani su jednom prilikom napravili proračun i rekli, daj te nama Vojvodinu i mi će mo uz Jugoslaviju prehraniti i šezdeset miliona italijanskog sveta. To da je Srbija i po prirodnom bogatstvu bogata država je fakt, pogotovo sa Kosovom koje važi za naj bogatije područje u Evrpopi po pitanju rudnog bogatstva, treba samo da malo prelistate enciklopedije. I to je fakt da je Hitler dao celo Kosovo albancima a Kosovsku Mitrovicu zadržao pod svojom direktnom upravom zbog olova koje mu je bilo potrebno za municiju i akumulatore. Isto je fakt da danas koriste koncerni poput mercedesa to olovo za akumulatore i vojnu industriju. Ako govorite da Srbija nema šta da ponudi svetu onda je to Vaša lična blamaža kao što je blamaža da omalovažavate sposobnosti srpskog naroda. Amerika i Evropa su se bogatile i bogate se i danas na patentima srpskih glava poput Pupina, Nikole Tesle… Zar Vam stvarno nije jasno da bi svet ostao u mraku i sve fabrika sveta prestale da rade kad bi nekim slučajem isti taj svet ostao bez izuma Nikole Tesle i njemu slićnih srba. Vi bi izgleda naj radje predali ključeve Srbije kao od vlastitog stana i onda kukali kako ste ostali bez krova nad glavom i nekog molili da ves primi i pusti da živite u kolebi. Vi možete gledati Srbiju kroz lila da nekažem crne naoćare svojeg dušmana koliko Vam je volja
ali nemojteda podučavata drugoga kako je to non plus ultra saznanje. Pa da sam i optimista nije red da sputavate vašim pesimizmom taj optimizam. Ja ostajem pri tome da je Srbija veoma bogata zemlja i da je sramota biti slep kraj zdravih očiju. Jedino što joj treba to je da se otrese tutorstva i tutora koji joj navodno žele da pomognu pa je guraju sve više u dublji glib. Da nebi opterećavali Politiku Online pogledajte u Glas Dijaspore da razčistimo sa izvesnim predrasudama. U vreme Cara Dušana, Cara Srba, Bugara i Grka bila je Srbija naj naprednija država Evrope. Nisu je od tada pa do sada zbog njenog siromaštva napadali!?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: