Apsolventi prve generacije MiMi projekta

Drugi red od gore sasvim desno predstavnik srba Dušan Nonković

Glas Dijaspore, je u samom početku pisao o MiMi projektu ( Migranti za Migrante) pa je ponovo u situaciji da najavi uspešan kraj školovanja koje je bilo pod pokroviteljstvom ministarstva za zdravlje. Predavanja su održana od veoma kompetentnih stručnjaka kako po pitanjima zdravstvenih kasa odnosno osiguranja tako i po pitanju zdravstvenih usluga o kojima su informisali lekari pa i šefovi bolnica.

Apsolventi su osposobljeni da i sami organizuju i održavaju predavanja na osnovu materijala koje stavlja Ministarstvo Zdravstva na raspolaganje.

Ovaj projekt je „pozvan u život“ kako iz humanitarnih razloga tako i iz“čiste računice“. Pošto većina migranata nije dovoljno obaveštena o mogućnostima zdravstvenog systema kao sto su to besplatne vakcine i predostrožni pregledi te odlaze lekaru kad je cesto prekasno ili kad je bolest prešla u kronično stanje što nije ni po pitanju humanosti niti po pitanju troskova pozeljlna situacija. Ako se ovaj pilot projekt pokaže kao uspešan onda će se verovatno preći na masovno organizovanje takvih seminara odnosno MiMi-projekata.

Dušan Nonković

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> Bloggern gefällt das: